Kristof Allegaert aan het werk in Rusland in zwaarste fietsrace ooit

Datum: 14 juli 2015
Categorie: Sportful

De Tour de France eist dezer dagen alle media-aandacht op. Toch is de Tour niet de zwaarste race van het moment. Op 15 juli vangt in Rusland de Transsiberian Extreme Challenge aan (15 juli - 6 augutsus). 

De cijfers van deze race zijn bijna onvoorstelbaar.
° Van Moskou naar Vladivostok : 9192 km
° 15 ritten tussen de 330 en 1381 km op 21 dagen tijd
° 49300 hoogtemeters
° 7 tijdzones
° temperatuurschommelingen tot 40°C

Eén van de favorieten voor de eindzege is Kristof Allegaert. De leraar uit Kortrijk schreef de vorige twee edities van London-Istanbul op zijn naam.

Kristof klopte vorig jaar bij Wolvenberg aan om zich optimaal te kunnen wapenen tegen de elementen in de race langs de oude transsiberische spoorlijn.

Na enkele testritten koos hij resoluut voor de Bodyfit Pro kit van Sportful. Ook de R&D Ultralight jersey voor de hele warme dagen, en enkele artikelen uit het Fiandre gamma zullen Kristof bijstaan in zijn strijd.

Kristof zal als eerste renner de Fiandre Extreme jacket kunnen uittesten. Gezien zijn toepasselijke naam en met tempertuursschommelingen tot 40° in het verschiet, geen overbodige luxe. Deze neoshell jas won vorige week nog de Polartec APEX award. Het jacket draagt als een jersey, is perfect bestand tegen koude en wind en heeft bovendien een ongezien ademend vermogen.

Qua helm koos Kristof met de Lazer Z1 ook voor het prijsbeest. De aersohell beschermt hem tegen regen en wind en maakt hem bovendien nog eens extra aerodynamisch. Voor de kortere ritten vertrouwt Kristof dan weer op de Wasp Air.
 

Terug naar "Sportful"

Verkooppunten

kaart van de benelux

Wolvenberg tv

Teamkleding.be

Op zoek naar professionele teamkleding voor uw team?
Teamkleding.be heeft in 3 kliks uw offerte klaar.